Vill du komma med i vårt glada gäng?

Vi tar emot barn från åk 1 uppåt, yngre barn kan med sina familjer höra sig för om möjlighet till familjescouting, kontaktuppgifter här!

För att gå med i scoutkåren Åbo Vildar behöver man göra en medlemsansökan. Det är viktigt att du gör en medlemsansökan åt ditt barn/dig själv och betalar medlemsavgiften eftersom barnet/du då har rätt att delta i kårens, förbundets, distriktens och Finlands Scouters verksamhet. Som betald medlem har scouten även en scoutförsäkring.

Inskrivningsavgiften som är en engångsavgift på 20€ täcker scouthalsduk samt höstens verksamhet och den årliga medlemsavgiften på 65€ uppbärs i april/maj. Man kan söka om befrielse av medlemsavgift, antingen direkt från Finlands Svenska Scouter eller genom att ta kontakt med Åbo Vildars styrelse. Mera info hittas på denna sida.

Om du vill få mer info om vad medlemskapet innebär samt vilka medlemsförmåner man har som medlem, kan du besöka denna sida. 

Kuksa

Inom scoutverksamheten används scoutmedlemsregistret Kuksa, där vårdnadshavare och medlemmar kan sköta scoutrelaterade ärenden i Scouternas e-tjänst. För att fylla i en medlemsansökan till kåren bör du först registrera dig som användare i tjänsten. Om du är vårdnadshavare, skapar du först login åt dig själv. Därefter kan du lägga till minderåriga som du har vårdnad över i tjänsten och kommer åt att skapa en medlemsansökan åt hen och senare kan man sköta alla anmälningar till evenemang via tjänsten. 

Du kommer åt att se alla uppgifter som finns sparade om dig eller ditt barn. Du som är målsman, men inte är scout, har i medlemsregistret en liknande profilsida som scouten, dock utan ett medlemskap i kåren.

Som målsman kan du:

- uppdatera dina uppgifter i medlemsregistret

- uppdatera ditt barns kontaktuppgifter

- skriva ut/spara ditt barns medlemskort

- anmäla ditt barn till evenemang

För att hitta rätt sida för att göra en medlemsansökan åt ditt barn ska du gå till adressen nedan https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999567

Du kan byta språket på inloggningssidan till svenska!

Vid problem med e-tjänsten kan du kontakta Åbo Vildars medlemsregisteransvariga Emilia Nylund via emmi(at)abovildar.fi